mobilvaxel

Växla upp med mobilväxel.

Med en mobil växel blir alla på företaget mer tillgängliga och effektiva. Teleekonomi ger Ert företag en kostnadsfri analys på mobila växlar hos alla stora operatörer i landet.

Vi är väl bekanta med alla de stora leverantörernas olika växellösningar och kan därför erbjuda dig som kund till Teleekonomi den som passar just er verksamhet bäst. Våra analytiker jämför de olika alternativen och matchar det mot era behov. Lättare än så här blir det inte!

Våra leverantörer av mobila växlar

tre_250x50

3 - 3Växel

Med en mobil växel kan du och dina medarbetare hantera era samtal, var ni än befinner er. Välj vem som ska ta emot inkommande samtal Ni kan själva ändra meddelanden , inställningar och vidarekopplingar, allt gör ni enkelt i mobiltelefon eller dator. Att arbeta mobilt ökar effektiviteten och sänker kostnaderna.

Det finns många fördelar med en mobil växel. Här följer några:

 • Enkel att använda
 • Effektiv – svara och arbeta var ni vill
 • Hög funktionalitet, unik lösning efter era behov
 • Ett system, en telefon – sänker kostnaderna
 • Snabbt och enkelt att växa eller dra ner
 • Ingen utrustning på kontoret
 • Support och underhåll ingår
 • Framtidssäkrad – utveckla växeln i takt med ditt företag

Läs mer
telia_250x50

Telia - Jobbmobil Växel

Med Telia Jobbmobil Växel förvandlar ni era mobiltelefoner till växelanknytningar och kan äntligen klara er med en enda telefon per person, samtidigt som ni kan ge kunderna utmärkt service när de ringer.

Både fasta och mobila telefonnummer fungerar och du behöver ingen fysisk växel som kostar pengar och tar plats. Naturligtvis kan ni behålla de fasta telefonnummer ni redan har inarbetade.

Med Telia Jobbmobil Växel kan ni hjälpas åt att svara på inkommande samtal. Om alla är upptagna ges ett köbesked och samtalet kopplas fram så snart någon är ledig.

 • Växeln i mobilen – jobba där du är
 • Stödjer fasta och mobila nummer
 • Snabb service till kunder när alla kan hjälpas åt att svara
 • Lätt att uppgradera när ni blir fler

Läs mer
alltele_250x50

Alltele

Är du och din personal ofta på resande fot? Har ni datorer och mobiltelefoner som arbetsredskap? Då är AllTeles mobila växel lösningen för er. All telefoni, fast som mobil inklusive växelfunktioner, direkt i mobiltelefonen. Enklare blir det inte.

Är du och din personal ofta på resande fot? Vem ska hantera huvudnumret? Med AllTeles mobila växel får ni alla samtal till mobilen – inklusive samtal till huvudnumret.

Med AllTeles mobila växel ser du kollegornas status direkt i telefonen och externa personer får information via en inspelad hänvisning.

Via en IVR kan ni själva styra samtalen på gruppnumret så att den som ringer in till er kommer fram till rätt person eller funktion hos er. Tryck 1 för Försäljning, 2 för Ekonomi, 3 för Service, o.s.v.

Läs mer
tele2_250x50

Tele2 - Mobila Växeln

Tele2 Växel Mobil är så enkel att ett får kan använda den. För att bevisa det besökte Frank tre företag under tre dagar, satte på sig ett head set och började koppla samtal. Självklart passade han också på att växla några ord med de som ringde. Klicka på knapparna till höger för att höra hur det lät.

Tele2 Växel är byggd på en beprövad plattform som är känd för sitt användarvänliga gränssnitt – klarar du att skicka ett SMS idag klarar du också att koppla ett samtal till en kollega.

Vi sköter all teknik, så ni behöver inte oroa er för investeringar i dyr hårdvara som med tiden blir omodern. Support ingår och självklart ringer ni gratis inom företaget.

Ring genom kontaktlistan

Steg 1:Öppna växelikonen på din telefon.
Steg 2:Klicka på fliken “Kontakter”.
Steg 3:Klicka på den kontakt du vill ringa till.
Steg 4:Klicka på telefonsymbolen för att ringa önskat telefonnummer.

Läs mer
solus_250x50

Solus BC - Mobile

SolusBC erbjuder flertalet varianter av mobilt användande kopplat till växeln. Allt är möjligt, från den standard mobil som ingår i användarlicensen, till smartphones med applikationer till MEX mobiler. Genom att utrusta användaren utifrån arbetsroll och behov skapas kostnadseffektiva användare med rätt verktyg.

SolusBC erbjuder flertalet varianter av mobilt användande kopplat till växeln. Allt är möjligt, från den standard mobil som ingår i användarlicensen, till smartphones med applikationer till MEX mobiler. Genom att utrusta användaren utifrån arbetsroll och behov skapas kostnadseffektiva användare med rätt verktyg.

Valfriheten att välja fastnätsnummer, Single-Number-Reach eller mobilnummer finns här tillsammans med full växelfunktion. För de användare som kräver mer funktion i mobilen finns bland annat hänvisning och mediafunktioner levererade i relatid genom applikationen Solus Mobile.

Några av funktionerna

Överblick på alla medarbetare i realtid
Presence, sätt status i appen
Skicka SMS
 Skicka IM
 Outlook integration
 Egen webbhantering

 Samtalsstyrning
 Least Coast Routing
 Enkel implantering genom SMS länkar

 Aktiva samtal
 Spela in samtal
 Koppla samtal

 Återta samtal
 Parkera samtal
 Överför till mobil

 Konferenssamtal

Läs mer
phonera_250x50

Phonera - Mobil Växel

Phonera Mobil Växel är en komplett växellösning för 2-19 användare. medarbetare är tillgängliga var de än befinner sig och ni riskerar aldrig att missa ett viktigt samtal.

Att välja en mobil växel ska vara enkelt och därför har vi inkluderat alla växelfunktioner från start. Det enda ni behöver välja mellan är abonnemangstyp för era samtal och eventuellt surfpaket. Alltså inga dolda avgifter, inga extra abonnemang eller extra funktioner som höjer prislappen i slutändan. Med Phonera Mobil Växel får du en komplett växellösning från start.

Komplett växellösning

Med Mobil Växel nås ni på såväl växelnumret, som era individuella fastnätsnummer och på era mobilnummer. På så sätt är era medarbetare tillgängliga var de än befinner sig och ni riskerar aldrig att missa ett viktigt samtal.
Företaget får ett växelnummer där ni kan ge inringaren olika menyval för att samtalen ska komma till rätt kollega eller avdelning. Till varje menyval får ni dessutom ett kösystem som ringer ut till de kollegor ni anger ska vara tillgängliga i kön.

Till varje användare ingår ett abonnemang med ett fast nummer och ett mobilnummer. Har ni befintliga nummer kan du ta med dessa och om du önskar nya får du dessa kostnadsfritt av oss.

Den medarbetare som besvarar samtalet kan enkelt koppla över samtalet till en kollega via sin mobiltelefon. I vår app för din smartphone ser du snabbt dina kollegors status (om de är på lunch, i möte eller gått för dagen).

Utöver detta så får ni även:

 • Gemensam röstbrevlåda
 • Inspelningsbara meddelanden
 • Kostnadsfri App till iPhone, Android och Windows Phone
 • Kostnadsfri support
 • Möjlighet till nummerserier
 • Profiler med hänvisningar
 • Enkel administrering via webben
 • Valbar nummerpresentation

Läs mer
telavox_250x50

Telavox - Mobil Växel

I Mobil Växel har vi något som vi valt att kalla Profiler. Det låter kanske inte så mycket för världen, men det är faktiskt ganska revolutionerande. Profiler består av en uppsättning inställningar som du vill ska gälla vid olika tidpunkter. Beroende på profil kan du även välja vilket nummer du vill visa utåt. T ex fastnummer från mobilen på dagtid och mobilnumret när du slutat för dagen. När du går på lunch så kan din lunchprofil se till så att alla direktsamtal kommer fram, men att du inte får några samtal från köer.

Röstbrevlåda

Utöver allt man är van vid från en vanlig röstbrevlåda så har vår röstbrevlåda lite extra funktioner. Du kan få alla lämnade meddelanden mailade till dig, så du kan lyssna av dem direkt från ditt mailprogram i din dator eller telefon. I våra appar ser du alla dina mottagna röstmeddelanden och kan enkelt se vem de kommer ifrån, lyssna av och ta bort dem.

Mobilappar

För den mobila användaren är Appen navet i hela växeln. Här ser du dina kollegors status i realtid. Information om de t ex är på tjänsteresa, möte eller upptagna i telefon visas på ett snyggt och tydligt sätt. Du lämnar enkelt meddelande till kollegor om hur, och när, du vill bli nådd. Dina kollegor kan grupperas efter avdelning så att du snabbare hittar den du söker.

Om du vill kan appen till och med rapportera din GPS-position så att kollegor kan se var du befinner dig på en karta. Du kan även lyssna av dina röstmeddelande, aktivera profiler, se samtalslistor och mycket mycket mer. Du ser även dataförbrukning (i Sverige och utomlands), och hantera kostnadsspärrar för utlandsdata.

Nummervisning

Som användare av mobil växel har du alltid fyra nummer att välja på när du ringer ut. Huvudnummer, fastnummer, mobilnummer eller dolt nummer. Med profiler styr du vilket nummer som gäller när.

T ex kan du visa mobilnummer när du är på semester eller har slutat för dagen och huvudnummer när du vill vill ringa någon utan att lämna ut ditt direktnummer. Genom att visa rätt nummer riskerar du inte bli uppringd och jagad av oönskade människor dygnets alla timmar. Du kan fokusera på det du gör bäst utan onödig stress.

Administration på webben

Genom er webbläsare konfigurerar ni enkelt växeln i realtid så att alla samtalsflöden passar ert företags behov, ni har här även möjlighet att:

 • Schemalägga hänvisningar
 • Ange växelns öppettider
 • Redigera användares uppgifter
 • Ladda upp ljud som spelas i växeln
 • Avlyssna gemensam röstbrevlåda

Läs mer