ip_phone

IP-telefoni

IP står för Internet Protocol som är den tekniska standarden för att transportera information på internet.

Vad är skillnaden mellan IP-telefoni och traditionell telefoni?
Användarmässigt innebär det ingen skillnad för er som kund att byta till IP-telefoni.

Med IP-telefoni nyttjar man samma nätverk som man använder för att surfa istället för av det traditionella telenätet. Detta ställer krav på kundens bredbandsuppkoppling så vi rekommenderar våra kunder att börja med att försäkra sig om bredbandet har tillräcklig kapacitet (100 kbit/s per användare).

Tänk också på att om man laddar ner tunga filer samtidigt krävs högre hastighet.

Så länge man har tillgång till internet kan man ringa, vare sig man tar med en adapter till sommarstugan eller till ett kontor utomlands. Man kan också anpassa telefonin efter önskemål och förutsättningar.

Allt fler företag inser värdet i VoIP och går över till att ringa över internet.
Eftersom man ringer över internet så krävs en internetuppkoppling via fiber, ADSL, mobil 3G/4G-uppkoppling eller annan anslutning. Man behöver givetvis också ha något att ringa med och då använder man antingen vanliga telefoner tillsammans med en IP-adapter, någon systemtelefon som är speciellt anpassade för IP-telefoni eller en mjukvarutelefon samt ett headset som man ringer via datorn. Man kan också installera en SIP-klient i en mobiltelefon och på så sätt ringa IP-samtal där man har bra uppkoppling.